┼Żeretice

 

 

Het terras

Omdat onze tuin glooiend is hebben we er een terras in aangelegd. Dit terras is gemaakt van de grote zandstenen die in Tsjechi├ź veelvuldig gebruikt worden om in de oude stijl van het huis te blijven.
Het eerste terras hebben we gemaakt in de begin tijd dat we ons huis gekocht hadden, helaas bleek deze constructie niet stevig genoeg waardoor het terras uit elkaar begon te vallen.
Daarom zijn we in 2014 opnieuw begonnen aan het terras en hebben we het terras ook meteen iets groter gemaakt zodat er een eetgedeelte en een loungegedeelte gemaakt kan worden.

 

We hebben nu dus gekozen om met een fundering te beginnen waarop de grote zandstenen gemetseld gaan worden.
Omdat gebleken is dat het heel moeilijk is om deze aan elkaar te metselen komt er aan de binnen kant van de zandstenen ook weer een muurtje waar de zandstenen met grote schroeven in vastgehouden worden zodat het 1 geheel wordt.
Ook komt er dit keer een trap in het midden van het terras zodat we vanuit de keuken over het terras naar de kattenkooi kunnen lopen en er netjes via de trap af kunnen.
Dit keer is het terras door onze zoon Dylan, samen met zijn vrienden Stan en Sjors opgebouwd en ik moet zeggen dat het er goed uitziet gezien het feit dat Stan en Dylan analysten zijn en geen bouwvakkersachtergrond hebben.

 

Nu de basis weer opnieuw gelegd is, kan het terras weer opgevuld worden.
Hiervoor hebben we een vrachtwagentje laten komen met grint en dat moet natuurlijk wel even op zijn plaats geharkt worden.
De volgende fase is het op maat maken van de grote eettafel en het maken van een loungeset.