┼Żeretice

 

 

De keuken

In het bestaande huis was maar een heel klein keukentje aanwezig, nauwelijks groot genoeg voor 2 personen en ook niet echt de ruimte om lekker te kunnen koken.
Het oude fornuis sloeg om de haverklap uit omdat het via een gasfles gevoed moest worden.

Al snel werd besloten dat we van de eerste ruimte direct achter het huis een keuken zouden gaan maken.
Voordat we dit konden realiseren moesten we eerst de boog in het midden van die ruimte opvangen aangezien deze aan het doorzakken was.
Hieronder de foto zoals de ruimte was toen we het huis kochten, daarnaast het ovangen van de boog middels twee ijzeren strips die we door het plafond aan een ijzeren balk onder de vloer van de toekomstige slaapkamer hebben vastgetrokken met draadeinden.

 

Daarna was het volgende project de aanleg van de afvoerpijpen, we hebben meteen ook maar een nieuwe rioolafvoer van de badkamer naar buiten gemaakt met alvast een aftakking de kelder in voor de nog nieuw te maken badkamer op de plaats van de oude keuken later.
Daarna natuurlijk isolatie, betonmatten en de afsmeervloer eroverheen.

 

De volgende stap was om deze ruimte aan het huis te koppelen, dus er moest een deur of in ieder geval een doorloop gemaakt worden.
Er werden dus twee lateien gelegd en toen deze goed aangemetseld waren en alles droog was, is de doorgang gemaakt.

 

Hierna werd de elektriciteit aangelegd, want het is wel erg prettig als er ook wat licht in de ruimte gemaakt kan worden en er ook wat stopcontacten zijn om de apparatuur op aan te sluiten.
Alles netjes afgeplakt met gele tape want daarna ging de karcher over de muren, we willen namelijk de zandstenen in het zicht laten en daarom moeten deze schoongemaakt worden.

 

De basis is nu gelegd en we kunnen langzaam maar zeker aan de afwerking gaan beginnen.
We willen heel graag de mooie zandstenen en het plafond met zijn bogen goed uit laten komen, daarom hebben we bedacht dat we de hele ruimte opnieuw gaan invoegen.

 

Toen alles goed droog was is de vloer gestort voor het stellen van de keuken.
De muren zijn getext, dat wil zeggen, de bakstenen die boven de zandstenen gemetseld waren en waar de leidingen in gekapt zijn.
Daarna kon eindelijk de keuken gesteld worden.

 

Nadat de keuken gesteld was konden we beginnen aan de vloer.
Deze moest nog afgesmeerd worden en daarna hebben we van OSB-platen de vloer gemaakt en deze met een greywash ingewassen en afgelakt met botenlak.

 

Alle bouwwerkzaamheden zijn klaar, nu kunnen we inrichten.
Het leukst van de verbouwing!