┼Żeretice

 

 

De huiskamer

Uiteraard willen we ook een mooie huiskamer waar we na gedane arbeid lekker kunnen chillen.
De voorste ruimte van het huis hebben we omgetoverd tot huiskamer, dit was voorheen een slaapkamer.
Vanwege alle bouwwerkzaamheden op de bovenverdieping was het plafond naar beneden gezakt, we hebben daarom houten balken onder het plafond doorgelegd en deze met draadeinden weer vastgemaakt aan de houten balken boven het plafond.
Er moesten daardoor ook wat scheuren weggeplamuurd worden zodat het plafond weer toonbaar werd, het heeft nog steeds zijn beetje hobbelige structuur behouden aangezien het gemaakt is van stro tussen houtenbalkjes wat afgesmeerd is.
Omdat dit origineel zo is, wilden we het ook zeker niet strak en modern maken, de bedoeling is om zoveel mogelijk van de oude sfeer te blijven behouden.

 

Hierna waren de muren aan de beurt om opnieuw getext te worden.
Hiervoor had ik (Angela) 2 kleuren uitgezocht, waarvan Eric er eentje nogal heftig vond, maar uiteindelijk was het eind resultaat wel heel erg mooi en dat vind Eric gelukkig ook.

 

De volgende fase was het leggen van de tegels voor de kachel en de laminaat op de vloer. Nog best een klus aangezien er geen enkele hoek haaks is in ons huis.

 

Na het leggen van de vloer moesten we ook nog even de kanariegele kleur van de kozijnen vervangen aangezien deze niet meer bij de nieuwe look van de huiskamer paste.
Het werd een gebroken wit, met een oudroze contrast.

 

Toen dit alles klaar was werd het tijd voor de inrichting van de huiskamer.
Deze had voor ons wel een bijzondere lading aangezien de meubels die erin staan van de ouders van Eric zijn, die helaas beide ondertussen overleden zijn.
Zij waren frequente bezoekers van ons huis in Tsjechi├ź en voelden zich daar net zo thuis als dat wij ons daar voelen.
Zie hieronder het eindresultaat waar wij enorm trots op zijn.